MEYERS JUL & NYTÅR

Årets bedste rester

I den søde juletid

  • Julerester - stor.jpg

Stop madspild og forvandl julens restmad til de lækreste retter. Se mere her og bliv inspireret af vores bud på rest-opskrifter.

Sjældent har man så gode rester som i december. Julemaden efterlader en regulær skattekiste fyldt med flæskesteg, skinke, sovs, andeskrog, brunede og pillede kartofler, risengrød, marcipan, rødvinssjatter, portvinssjatter – ja, alt det bedste fra vinterens forråd.

Grønkål med flæskesteg

Juster opskriften efter mængden af dine rester.

Rester af grønkålen
Rester af flæskestegen – gerne med svær på
Hvidløg
Thai-chili
Soja, fiskesauce, citron eller limeolie

Skær sværen fra flæskestegen og knus den. Skær kødet i tern og mariner det i en blanding af soja, fiskesauce, hakket hvidløg og chili i 2 timer.

Varm en pande og halver en citron. Smør citronen let med olie på skærefladen og kom den på den varme pande. Steg den i 5-7 min. til saften er karamelliseret og skærefladen er sort.

Hæld ca. ½ dl olie i bunden af en wok og varm op.

Steg det marinerede kød heri og hæld marinaden med. Kog det lidt ind og vend til sidst kålen i den varme wok i 1-2 minutter.

Servér kålen med de knuste flæskesvær på toppen og citronen ved siden af.

French dip sandwich

Resterne af anden/gåsen/kyllingen/kalkunen/vagtelen/duen – ja, selv stegen kan blandes i. 

Resterne af sovsen og stegefedtet
Lidt sennep
Lidt soja
Lidt vinsjatter
1 løg i tern
Flute

Skær eller pil al kødet fra skroget og put det i en gryde sammen med resten af ingredienserne – undtagen flutene. Kog det igennem ved svag varme. Det må gerne ligne en tyk suppe med kød.

Når kødet er helt mørt, tages det op. Sovsen sigtes og kommes i en skål. Brødet bages varmt og sprødt i ovnen og fyldes med kødet.

Dyp sandwichen i sovsen og mærk eventuelle juledagstømmermænd lette og ren nydelse indtræffe.

Klatkager med kirsebærsovs

Ca. 400 g risengrød
1 æggeblomme
2 stiftpiskede æggehvider
2 spsk. sukker
2 spsk. mel
Revet skal fra 1 citron
Lidt vanilje

Rør risengrød, æggeblomme, sukker, mel, citronskal og vanilje sammen. Vend de piskede og luftige æggehvider forsigtigt i.

Kom en stor spiseskefuld dej på panden i klatter, og steg klatkagerne ved middelvarme. De er færdige, når de er gyldenbrune.

Servér klatkagerne med resten af kirsebærsovsen eller med resten af jordbærsovsen.

Årets bedste rester

Undgå madspild i julen

Tænk over dine portioners størrelse. Overvej, hvor meget mad I egentlig kan spise, og køb ind derefter. 

Udvælg juleretterne med omhu. Løsriv dig fra forventningerne om, at julebordet skal bugne af mad. En god julefrokost afhænger ikke af mængden af mad eller antal retter på bordet.

Del ud af dine rester. Når du har gæster til julemad, så giv gæsterne lidt bonusmad med hjem.

Kilde: Stop Spild Af Mad

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.