MEYERS JUL & NYTÅR

Bag dine egne honninghjerter

Julen er jo hjerternes fest

  • Honninghjerter opskrift - stor.jpg

Opskriften på de skønne honninghjerter er fra den nye bog 'Meyers Bageskole' af Claus Meyer. Du får ca. 20 stk. ud af denne portion.

Ingredienser

Fordej
(laves 1 måned i forvejen)
500 g honning
500 g hvedemel

Honningkagedej
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
10 g potaske
1 kg honningkagefordej
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike
olie og mel til bagepladen

Overtræk
200 g mørk chokolade, gerne 85%

Sådan gør du

Fordej
Varm honningen op til 40-50°. Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, f.eks. i et køkkenskab, i min. 1 måned.
Bemærk, at fordejen bliver hård – og nogle gange stenhård – og det er der ikke noget galt i. Når potasken bliver tilsat, sker der en kemisk reaktion, som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere

Honningkagedej
Kom æggeblommerne i en skål, og rør hjortetaksaltet ud i dem, til der ikke er nogen klumper. Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk. Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen. Det tager ca. 6-8 min. i hånden og 6 min. på en røremaskine – først 3 min. ved lav hastighed og så 3 min. på fuld hastighed.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Rul dejresterne ud igen, og stik flere hjerter ud. Sæt hjerterne på en bageplade, som du har smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 min. ved 180°. Mærk, om hjerterne er bagt færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – hvis din finger efterlader et aftryk, skal de bage lidt længere.

Flyt honninghjerterne over på en bagerist, og lad dem køle af. De er stenhårde, lige når de er bagt, men en tur i køleskabet efter afkøling gør dem lækre og bløde. Så læg hjerterne i en bøtte med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i 3–4 dage.

Tag honninghjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med mørk chokolade, som du har smeltet over et vandbad. Når chokoladen er stivnet, er honninghjerterne klar til at blive spist.

Bag dine egne honninghjerter

”Alle de erfaringer, jeg har gjort mig med at bage i de sidste 30 år, og alle de erfaringer, vi har gjort os i vores bagerier og på bagekurserne, er samlet i denne nye bog.”

Claus Meyer

Læs mere på www.meyersbageskole.dk

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.