MEYERS JUL & NYTÅR

Bog: Almanak – julemad

Mad til hele julemåneden

  • Meyers-Jule-almanak-860x510.jpg

Nu nærmer sig tiden hvor familie, venner og kolleger samles om måltider, som helst skal være genkendelige og vække minder.

"Hvad jeg selv spiser juleaften? Hjemmerøget laks. Flæskesteg og andesteg med rødkål, hvide kartofler, brune kartofler, kartofler stegt i andefedt, gastriktilsmagt sauce og til dessert en helt klassisk risalamande. Det elsker jeg!"

Claus Meyer

Jul - en madfest

Når vi i julemåneden sætter os til bords for at spise og drikke julens gode mad og øl, er det en tusind år gammel nordisk skik, vi holder i hævd. I vikingetiden fejrede vores forfædre hvert år ved midvinter, at halvdelen af den mørke tid var ovre, og at man gik mod lysere tider. Man samledes om bordet for at drikke for fred, men også for at spise godt.
Da vi blev kristnet omkring år tusind flyttedes festen til december, og man fejrede nu i stedet Jesu fødsel. Det har vi gjort hvert år siden, og nu nærmer sig igen tiden, hvor familie, venner og kolleger samles om måltider, som helst skal være genkendelige og vække minder, men samtidig gerne må være noget ud over det sædvanlige. 

Opskrifter til enhver smag

I denne bog har Claus Meyer samlet 50 af sine bedste opskrifter på alt, hvad der hører december til, af spiselige sager. Her er sild, fiskefilet og rugbrød. Mørbrad, and og flæskesteg. Kartofler og rødkål. Risalamande, naturligvis. Og ikke at forglemme – gløgg, æbleskiver og honninghjerter. Nytårets torsk og kransekage er heller ikke glemt.

Bog: Almanak – julemad

Køb 'Almanak – julemad' i butik:

Meyers Deli, Godthåbsvej
Meyers Deli, Gl. Kongevej
Meyers Madhus, Nørrebro

DKK 60

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.