MEYERS JUL & NYTÅR

Bog: Naturalmanak

Lækkerier fra den danske natur

  • MEYERS-NATUR-ALMANAK.jpg

Den danske natur er fuld af spiselige lækkerier hele året rundt. Bær, planter, svampe, frugter og meget andet, der er lige til at tage med hjem.

At man kan gå på rov i den danske natur hele året rundt er en kendsgerning som på besynderlig vis er forsvundet ud af vores bevidsthed og er blevet glemt af langt de fleste. Nu spirer interessen for de vilde urter og naturens velsmagende overraskelser heldigvis igen. Og med god grund. Naturen er frodig og gavmild, og når du bliver fortrolig med voksesteder og de bedste plukketidspunkter, kommer du sjældent tomhændet hjem. 

De fire årstider

Ligesom Meyers Almanak (2010) følger denne naturalmanak årets gang og sæsonernes skiften som struktureringsprincip. En almanak er traditionelt en udgivelse, der indeholder en fortegnelse over alle årets dage. Da det princip blev for omfattende for denne lille bog, der skal kunne tages med i rygsækken på tur i skoven eller på stranden, er den inddelt efter årstider – startende med foråret, hvor lysten til at komme ud i naturen efter en lang vinter er størst. Planter, svampe osv. er placeret efter den årstid, hvor væksten er bedst og mest udbytterig, også selv om en given plante kan være i sæson over flere årstider. Under hver plante, frugt eller musling vil det være uddybet, hvis der er flere tidspunkter, der er værd at holde øje med. Under hvert opslag finder du forslag til, hvordan du bruger det, du har fundet.

Bagerst i bogen finder du gode råd til tørring af forråd. Med Meyers naturalmanak i hånden bliver du guidet sikkert gennem vildnisset og kommer hjem med alt fra blåmuslinger og brombær til strandkvan, brændenælder og violer.

Bogen er udviklet i samarbejde med naturvejleder Søren Espersen.

Søren Ryge om Naturalmanak

"En nydelig, minimalistisk sag med beskrivelser af en lang række planter fra naturen, som på en eller anden måde kan bruges i madlavningen."

Søren Ryge, Politiken, 4 hjerter

Bog: Naturalmanak

KØB I BUTIK

Meyers Deli, Godthåbsvej
Meyers Deli, Gl. Kongevej
Meyers Madhus, Nørrebro

Læs mere om bogen her:

DKK249,95

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.