MEYERS JUL & NYTÅR

Langtidsbraiseret dyrebov med jordskok-æblepuré

Nytårsaften

  • langtidsbraiseret dyrebov - stor.jpg

Vil du servere dyrebov til hovedret nytårsaften? Prøv at lave denne udgave, hvor kødet er så mørt, at det næsten falder af benet.

Server dyret med de bagte løg, den gode braiseresky og jordskok-æblepuré, og drys med masser af friskhakket persille.

 

Det skal du bruge:

Dyrebov

1 dyrebov (ca. 1½  kg)
1 dl æbleeddike havsalt og friskkværnet peber
½  bundt timian
5 løg
3 rødløg
5 skalotteløg
2 hele hvidløg
2 danske madæbler
1 flaske ale eller anden mørk øl
5 dl æblemost
½  bundt bredbladet persille

Jordskok-æblepuré

1 kg jordskokker 
1 dansk æble (belle de boskoop) 
20 g hasselnødder 
20 g smør 
1-2 spsk. æbleeddike havsalt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

Dyrebov: 

Lav nogle snit i dyreboven, så den kan tage imod krydring og væske, og gnid den med lidt eddike, salt, peber og timian. Pil løgene, og skær dem i grove stykker – lad hvidløgene være i hele fed – og læg løgstykkerne i en bradepande. Tilsæt et halvt æble skåret i både, og vend det hele med øl, æbleeddike, æblemost, timiankviste, salt og peber. Læg dyreboven på løgene, dæk med alufolie, og sæt bradepanden i en forvarmet ovn ved 160º. Steg boven i 2 ½ -3 timer, indtil den er helt mør og næsten falder af benet. Husk at overhælde boven med lidt af væden i bradepanden et par gange under braiseringen. Lad boven hvile i 10 min., inden den skæres/deles (kødet er så mørt, at du snarere plukker det!). Server dyret med de bagte løg, den gode braiseresky og jordskok-æblepuré, og drys med masser af friskhakket persille.

Jordskok-æblepuré:

Vask og skrub jordskokkerne meget grundigt med en svamp, så al jord kommer væk, og skær jordskokkerne i grove tern. Skær æblet i kvarter, befri det for kernehus, og skær det i grove tern. Kom både jordskokker og æble i en gryde med vand, og kog dem i ca. 15 min., indtil de er møre. Hæld vandet fra, og lad æbler og jordskokker stå i gryden i et par min. og dampe af. Kom jordskokker, æble, hasselnødder, smør og 1 spsk. eddike i en foodprocessor, og kør til en grov puré. Smag puréen til med salt, peber og evt. lidt ekstra eddike, og server den med det samme.

Langtidsbraiseret dyrebov med jordskok-æblepuré

Opskriften er til 4. pers. 

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.