MEYERS JUL & NYTÅR

Confit af andelår

Anden til julen

  • Ande confit - stor.jpg

Confit af andelår er perfekt til julefrokosten eller en dejlig middag i juletiden. Server gerne med varm rødkål til og kartofler.

Jeg lærte at lave confit af Guy Sverzut, da jeg var i Agen i Frankrig som 20-årig. Hvor var det vildt at smage første gang! Han lærte mig også, at andre typer af kød kan tilberedes på samme måde, i andefedt, eller i fedt fra den pågældende type dyr. Lammebov, fasanlår, dyrebov, svineskank og lår fra vildtfugle kan give storartede resultater. Jeg regner 30 g salt pr. kg kød, og jeg skraber det værste salt af før kogningen. Genbruger du andefedtet, så må du skære ned på saltmængden efterhånden, og på et tidspunkt så brug andefedtet til at stege kartofler er eller andre rodfrugter. 
Se opskriften herunder.

Det skal du bruge:

4 andelår
1 spsk. groft salt
10 hele sorte peberkorn
2 fed hvidløg
5 kviste timian
1 liter andefedt (bestil evt. hos slagteren)

Sådan gør du:

Dag 1 Gnid andelårene med groft salt, peberkorn, hakket hvidløg og timian, og sæt dem i køleskabet til dagen efter.

Dag 2 Tør andelårene let af for overskydende salt, og kom dem i en gryde – sørg for at få hvidløg, timian og peberkorn med. Tilsæt andefedt, så det dækker, og kog stille og roligt på lavt blus. Andelårene skal koge i ca. 1½ time, til kødet er helt mørt. Tag lårene af varmen, og sæt dem i køleskabet i fedtet. Således indsvøbt i fedt kan de confiterede lår holde sig i 70-80 dage i køleskabet. Når du skal bruge lårene, tager du dem op af fedtet, bruner dem på en pande og kommer dem herefter i ovnen i 10 min. ved 180˚C, indtil skindet er helt sprødt og gyldent. TIP Server de confiterede andelår med lun, krydret rødkål og gerne dobbeltstegte kartofler, som først bages og derefter flækkes og steges sprøde i lidt af andefedtet med rosmarin og hvidløg.

Confit af andelår

Server de confiterede andelår med lun, krydret rødkål og gerne dobbeltstegte kartofler, som først bages og derefter flækkes og steges sprøde i lidt af andefedtet med rosmarin og hvidløg.

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.