MEYERS JUL & NYTÅR

Flæskestegssandwich

Klassikeren

  • Flæskestegssandwich - stor.jpg

Lav Meyers populære version af sandwichen af dine julerester eller som redning efter festlighederne den 1. januar! God appetit!

#TIP
Sprøde svær!
Så her får du lige vores sprødeste tips. Rids sværen smalt og helt ned til kødet. Rids med en halv centimeters mellemrum og undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset stegen, så gå den efter for nogle gange er ridserne ikke dybe nok, specielt ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hvert svær, og sørg for at sværen ligger vandret under stegningen. Det kan du f.eks. gøre ved at lægge staniol eller kartoffelstykker under steg-en i den laveste side. Hvis du vil have boblende svær, skal ovnens temperatur op på 225-250º.

Det skal du bruge:

4. stk. 

2 spsk. græsk yoghurt 2%
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. grov sennep
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. akaciehonning
Havsalt
Friskkværnet peber
2 danske æbler
Syltede cornichoner
1 lille portion rødkål
800 g flæskesteg
med svær
4 gode sandwichboller

Sådan gør du:

Rør yoghurt, mayonnaise og sennep sammen til en dressing, og smag til med eddike, honning, salt og peber. Skær æblerne i kvarter, befri dem for kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Skær også cornichonerne i skiver.

Lun rødkålen i en lille gryde og lun evt. også flæskestegen i ovnen ved 170º i 10-15 min. (gør det, før du skærer den i skiver, så den ikke bliver tør).

Flæk sandwichbollerne og varm dem evt. op i ovnen. Smør derefter sennepsdressingen på både top og bund. Skær flæskestegen i 8 skiver, og læg 2 i hver bolle, drys med lidt salt og kom derpå tynde skiver af frisk æble, lun rødkål og cornichoner i – dryp rødkålen lidt af i en sigte, lige inden du lægger den i bollerne, så rødkålssaften ikke gør dem våde og bløde.

Luk bollerne sammen, og server dem straks. Hvis de kommer til at stå lidt, kan du risikere, at saften fra rødkålen alligevel arbejder sig ned i brødet, så lad være med at gemme – bid til bollen i stedet!

Flæskestegssandwich

Hvis du i juledagene mere er til den nemme løsning, så kig forbi Meyers Deli på Gammel Kongevej, så serverer vi den for dig.

Her kan du også behandle dine tømmermænd 1. januar kl. 12-20 med en flæskestegssandwich eller tage den med hjem.

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.