MEYERS JUL & NYTÅR

Gammeldags brun sovs

Den klassiske julesovs

  • Gammeldags sovs - stor.jpg

Julemenuen afhænger i høj grad af den klassiske brune sovs som vores mormor lavede den. Vil du lære hvordan, så læs her.

Med denne opskrift kan du få fonden fra f.eks. flæskesteg eller helstegt fjerkræ til at blive til en klassisk, veltilsmagt brun sovs.

Det skal du bruge:

Fond

Safterne fra stegning af and, gås eller flæskesteg (du kan komme vand, vin, øl eller æblejuice i bradepanden – sammen med suppeurter, laurbær og timian).

Hvis du har lavet fugl, så lav et afkog på vingestykker, hals og kråse (kog det godt igennem med lidt vand for at få smag og kraft ud).

Til sovsen

2 spsk. hvedemel pr. ½ liter sauce/væske
Meget gerne lidt gastrik

Havsalt
Peber fra kværn

 

Sådan gør du:

Bring afkog til kogepunktet. 

Hæld safterne fra bradepanden ned i gryden. 
Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen og skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm.

Drys eller sigt to spsk. hvedemel til ca. ½ liter sauce ned over (dvs. 4 spsk. til 1 liter) og lad det synke til bunds.

Pisk sovsen sammen og kog den ind til passende intensitet og konsistens.

Smag til med gastrik, salt og peber.

Gammeldags brun sovs

LAV DIN EGEN GASTRIK

Det er nemmere, end man tror. Og det løfter din sovs til nye højder. Se opskrift her.

Du kan dog også købe færdiglavet gastrik i Meyers Deli, hvis du søger en genvej til den gode sovs.

HVOR

Meyers Deli, Gl. Kongevej 107

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.