MEYERS JUL & NYTÅR

Honningsnitter

Julehittet

  • MEYERS-HONNINGSNITTER.jpg

Opskriften på de populære honningsnitter fra Meyers Deli. En klassisker, som er blevet forkælet af smørcreme og æblekompot.

Disse honningsnitter har flere år i træk været det største julehit i Meyers Deli. Folk går helt grassat over denne honningkagedej, fordi den smager så intenst af honning og er så florlet. Honningsnitten bliver forkælet med det tykke lag chokolade og de duftende krydderier og får selskab af en syrlig, grov æblekompot og en blød smørcreme. Husk, at fordejen skal stå mindst en måned i et køkkenskab for at udvikle smag og danne grobund for, at snitterne får den rette saftighed og blødhed.

Det skal du bruge:

Fordej
500 g honning
500 g hvedemel

Honningkagedej
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
10 g potaske
1 kg honningkagefordej
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike
olie og mel til bagepladen

Æbekompot
500 g syrlige æbler, fx belle de boskoop
250 g sukker
½ dl æbleeddike

Smørcreme
200 g blødt smør
200 flormelis

Overtræk
200 g mørk chokolade, gerne 85 %

Sådan gør du:

Fordej
Varm honningen op til 40-50°. Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned. Bemærk, at fordejen bliver hård – og nogle gange stenhård – og det er der ikke noget galt i. Når potasken bliver tilsat, sker der en kemisk reaktion, som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at
håndtere.

Honningkagedej
Kom æggeblommerne i en skål, og rør hortetaksaltet ud i dem, til der ikke er nogen klumper. Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk (pas på, det kan godt blive varmt). Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen. Det tager ca. 6-8 minutter i hånden og 6 minutter på en røremaskine – først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed.

Honningkagedej
Kom dejen på et melet bord, del den i 4 stykker, og tril dem ud til pølser – næsten af samme længde som din bageplade. Smør 2 bageplader med lidt solsikkeolie, drys dem med lidt mel, og læg 2 stænger på hver plade. Bag 1 plade ad gangen ved 180° i ca. 12 minutter. Mærk, om stængerne er bagt færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – hvis din finger efterlader et aftryk, skal stængerne bage lidt længere. Lad stængerne køle af på bagepladerne, og sæt dem på køl med et fugtigt klæde over i 3–4 dage.

Efter 3-4 dage går du videre:

Æblekompot
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret, og kog dem møre ved lav varme. Blend til en grov kompot, og smag til med æbleeddike. Kom kompotten i en plastikbøtte med låg, og sæt den i køleskabet – her kan den holde sig 1 måned. Der er mere kompot, end du skal bruge til honningsnitterne – brug den på yoghurt, som dessert med mælk på, eller gem den til næste omgang honningsnitter.

Smørcreme
Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt med en håndmikser. Pisk kun det, du skal bruge, for cremen bliver hurtigt harsk.

Saml honningsnitterne
Tag 1 honningkagestang ud af køleskabet ad gangen, og flæk den på langs. Løft låget af, og smør et lag æblekompot på bunden og et lag smørcreme på indersiden af låget. Læg honningkagen sammen igen, og smør låget med mørk chokolade, som du har smeltet over vandbad. Lad chokoladen størkne, og skær honningkagen i 5 snitter. Så er der serveret!

Honningsnitter

Opskriften her er fra Meyers Bageskole, hvor du lærer at bruge dine sanser, når du bager. Når du vænner dig til at dufte og smage, mærke, lytte og iagttage, hvad der sker undervejs med din dej og dit brød, vil du opdage, at du både får bedre resultater, og at det bliver sjovere at bage.

Læs mere på www.meyersbageskole.dk

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.