MEYERS JUL & NYTÅR

Hjemmelavede forårsruller med kål og jomfruhummer

Maden til nytårsaften

  • Forårsruller - stor.jpg

Vil du overraske med en anderledes forret nytårsaften? Prøv at servere disse hjemmelavede forårsruller med kål og jomfruhummer.

Rullerne kan laves alene med grønsagerne, ligesom du kan erstatte jomfruhummerne med kylling eller rejer. 

Det skal du bruge:

15-20 stk. 

½ spidskål
2 bundter forårsløg
1 courgette
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
havsalt og friskkværnet peber
½ frisk rød chili, befriet for kerner
15-20 jomfruhummere
15-20 ark forårsrulledej (kan købes hos thailandske og kinesiske købmænd)
1 æg
1 liter vindruekerneolie til fritering

Sådan gør du:

Skyl og rens alle grønsagerne, og snit dem herefter fint. Kom olie i en varm wok eller sauterpande, og sauter grønsagerne heri i 30 sek., så de bare lige falder lidt sammen. Smag til med hakket hvidløg, friskrevet ingefær, salt, peber og fintsnittet chili. Lad fyldet køle lidt af.

Pil imens jomfruhummerne, så du står tilbage med de nøgne haler (skaller og hoveder kan du evt. komme i fryseren og bruge til at koge bisque på en anden god gang). Flæk jomfruhummerhalerne på langs, og fisk tarmstrengen ud. Krydr så halerne med salt og peber.

Nu er det tid til at lave forårsrullerne. Tag et ark dej ud på bordet, pensl let med sammenpisket æg langs alle 4 kanter, og læg herefter 1-2 spsk. grønsagsfyld på centralt, og dog lidt oppe i den ene ende. Læg herpå 2 af de halverede rå jomfruhummerhaler. Det er vigtigt, at halerne er rå, for er de først tilberedt en gang, risikerer du, at det fine jomfruhummerkød bliver tørt, når det så tilberedes inde i rullen. Når fyld og haler er placeret, så fold 2 af dejsiderne ind over, så de lukker til om det yderste af fyldet. Rul til sidst forårsrullen stramt sammen, og luk med lidt æg til sidst, så du er sikker på, at rullen ikke går op under stegning.

Fyld og rul alle forårsrullerne på samme måde, og friter dem herefter i 160º varm vindruekerneolie i 2-3 min. (hvis du ikke har et termometer, kan du vurdere, om olien er tilstrækkeligt varm ved at stikken enden af en tændstik i olien – syder det omkring den, er olien klar. Kom kun 4-5 ruller i ad gangen, så olien ikke taber al varmen, og tag dem op med en hulske, efterhånden som de bliver gyldne og sprøde.

Læg forårsrullerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle, drys med salt, og spis dem varme og friskkogte med soja og sursød chilisovs at dyppe i.

Hjemmelavede forårsruller med kål og jomfruhummer

TIP
Hvis du vil være på forkant med tilberedning til nytårsmiddagen, kan du lave dem i forvejen -  de sagtens fryses i rå tilstand. Du skal bare være opmærksom på, at kommer rullerne direkte fra fryseren, skal de have lidt længere tid i friturebadet, selvfølgelig uden at de skal blive helt sorte (det er en mulighed at give dem den sidste varme i ovnen, efter at de er blevet friterede).

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.