MEYERS JUL & NYTÅR

Juleknas: Brunkager

Fyld kagedåsen op

  • MEYERS-BAGERI-BRUNKAGER-small.jpg

Man kan ikke drikke et glas julegløgg uden at have en brunkage i den anden hånd. Læs her og se hvordan du bager den klassiske småkage.

Disse forrygende brunkager smages til med appelsinskal og er uden sukat. Du kan dog tilsætte 25 g hakket sukat, hvis du ønsker det. Det er essentielt, at du ikke overbager dem; knashårde brunkager er der ikke meget ved.

Det skal du bruge:

200 g smør
150 g sirup
75 g g brun farin
125 g sukker
5 g stødte nelliker
5 g stødt allehånde
5 g stødt kanel
5 g potaske udrørt i 2 spsk. vand
40 g hakkede mandler
Fintrevet appelsinskal fra ½ økologisk appelsin
400 g mel

Sådan gør du:

Smelt smør, sirup, brun farin og sukker forsigtigt i en gryde, indtil det bliver håndvarmt.

Kom krydderierne ned i smørmassen og rør dem godt ud.

Rør melet i smørmassen sammen med potaskevandet, mandlerne og appelsinskalle - og rør/ælt det hele sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.

Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm.

Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer eller endnu bedre i fryseren i en time eller mere.

Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne ved 200°, indtil de er pænt brune uden at være for mørke (ca. 6 minutter).

 

Juleknas: Brunkager

MEYERS BAGERI
Du kan også snyde lidt, og købe dine brunkager i Meyers Bageri.

Find nærmeste bageri her.

TIP Når du laver småkager eller tærtebunde, er det vigtigt at du ikke ælter dejen for meget. Gør du det, vil kagerne have tendens til at blive seje i stedet for sprøde. Så ælt/rør endelig ikke dejen i længere tid end lige til det punkt, hvor ingredienser er samlet og dejen virker 'homogen' og ensartet. Dette gælder både når du ælter i hånden, i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor.

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.