MEYERS JUL & NYTÅR

Juleknas: Jødekager

Klassisk julesmåkage

  • Jødekager - stor.jpg

Julens småkager er himmelske når man bager dem selv og er desuden en sjov aktivitet at lave med familiens yngste.

Den klassiske julesmåkage, uden dikkedarer. Lav gerne en dobbelt portion, og frys halvdelen af dejen i en 'pølse' pakket ind i plastfolie. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.

Det skal du bruge:

330 g mel
250 g smør
200 g sukker
2 æggeblommer
1 æggehvide
3 spsk. sukker
1 spsk. stødt kanel
50 g hakkede mandler

Sådan gør du:

Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan (benyt evt. en foodprocessor).

Tilsæt sukker og æggeblommer, og rør/ælt det sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.

Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm og pak den ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer eller endnu bedre i fryseren i 1 time eller mere.

Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med æggehvide.

Bland sukker, kanel og mandler og drys det på skiverne. Bag kagerne ved 200°, indtil de er let lysebrune (ca. 5 minutter).

 

Juleknas: Jødekager

MEYERS BAGERI
Du kan også snyde lidt, og købe dine jødekager i Meyers Bageri.

Find nærmeste bageri her.

TIP Når du laver småkager eller tærtebunde, er det vigtigt at du ikke ælter dejen for meget. Gør du det vil kagerne have tendens til at blive seje i stedet for sprøde. Så ælt/rør endelig ikke dejen længere tid end lige til det punkt, hvor ingredienser er samlet og dejen virker 'homogen' og ensartet. Dette gælder både når du ælter i hånden, i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor.

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.