MEYERS JUL & NYTÅR

Juleknas: Vaniljekranse

Julens uundgåelige kager

  • Meyers-OPSKRIFTER-VANILJEKRANSE-860x510.jpg

Imponer dine gæster med sprødt og lækkert juleknas juleaften. Vi giver dig her opskriften på vores yndlings- vaniljekranse.

Ingredienser:

Ca. 80 stk. 

1 vaniljestang
500 g hvedemel
350 g koldt smør
260 g sukker
150 g mandelmel
(eller smuttede,
fint blendede mandler)
1 æg

Sådan gør du:

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i skålen med mel og smør. Skær vaniljestangen i mindre stykker af ca. 2 cm, og kom dem i en elektrisk krydderikværn eller en lille blender sammen med 3 store spsk. sukker (taget fra den samlede sukkermængde). Kør en tur med blenderen, indtil vaniljestangen er findelt. Kom evt. mere sukker i, hvis blandingen bliver for tæt.

Kom vaniljesukkeret og resten af sukkeret i skålen med hvedemel og smør. Brug fingrene, og gnid det kolde smør ud i melet – det skal blive en grynet masse. Tilsæt derefter mandelmel og æg og saml dejen, til den er ensartet. Pak dejen ind i en pose eller et stykke husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i et par timer.

Forvarm ovnen til 200º. Gør en kødhakkemaskine klar med en stjerneformet hulplade. Beklæd nogle bageplader med bagepapir, og stil dem klar. Kør dejen igennem maskinen, så den sprøjtes ud i lange stænger, og skær dem i mindre stænger på 8-10 cm. Form disse til små kranse. Vær opmærksom på at lave kransene lige store.

Fordel kransene på bagepladerne og bag dem på en plade ad gangen på næstøverste rille i ovnen i ca. 7 min. Tag den første plade ud af ovnen og før bagepapiret med vaniljekransene over på en bagerist, så de kan afkøle helt før du pakker dem i lufttætte beholdere. Fortsæt bageriet til alle kranse er bagt lækre og sprøde.

Juleknas: Vaniljekranse

MEYERS BAGERI

Du kan også snyde lidt, og købe dine vaniljekranse i Meyers Bageri.

Find nærmeste bageri her.

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.