MEYERS JUL & NYTÅR

Julens bedste risalamande

Let og overskueligt

  • Meyers-OPSKRIFTER-RISALAMANDE-860x510.jpg

Det gode ved denne opskrift er, at du ikke skal stå og røre rundt i risengrøden og være bange for, at den brænder på. Og den smager rasende godt.

Denne opskrift er til 6 personer. 

 

Det skal du bruge:

Risengrød
130 g grødris
1 l sødmælk
1 vaniljestang (gå langt uden om vaniljesukker)
75 g sukker
1 knsp salt

Desuden
75-100 g smuttede mandler
4 dl piskefløde
1 stor tykbundet gryde, med låg, der kan gå i ovnen

Sådan gør du:

Brug en stor tykbundet gryde med låg, der kan kommes i ovnen. Varm ovnen op til 200°.

Skyl risene og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde.

Rør rundt hele tiden. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud; og kom vaniljekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.


Sæt låg på gryden, og sæt den ind i ovnen i ½ time.

Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er. Lad risengrøden køle helt af. Fisk vaniljestængerne op.

Hak mandlerne groft. Pisk fløden, indtil den har konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i den kolde risengrød sammen med mandlerne.

Lad risalamanden stå og sætte sig, og server den med en god kirsebærsauce.

Julens bedste risalamande

Find opskriften på kirsebærsauce på meyersmad.dk

Til risalamande høre kirsebærsauce. 

Med fintrevet appelsinskal, kanel og stjerneanis. Kirsebærsovsen kan også fint indgå som en del af en vegansk dessert.

 

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.