MEYERS JUL & NYTÅR

Klassisk flæskesteg

Juleaften

  • Flæskesteg - stor.jpg

Opskriften på den klassiske ret til juleaften, der sikrer dig en mør og saftig flæskesteg med sprøde svær – husk laurbærbladene!

#TIP
Tjek, at sværen er ridset helt ned til kødet over det hele – er den ikke det, må du selv i gang med en skarp kniv og ridse med ½ cm mellemrum.

Det skal du bruge:

4 pers.

800 g svinekamsteg med svær og ben
Groft salt
10-15 laurbærblade
6-7 dl vand
2 spsk. hvedemel
1-2 spsk. æblegastrik
Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Gnid sværene på kamstegen med en fugtig hånd og masser af groft salt, og stik laurbærblade ned mellem sværene. Når man masserer svinet med
fugtig hånd, gør det, at saltet bliver hængende, og så er det samtidig med til at 'koge' sværene i starten af stegetiden, så de senere kan blive dejligt sprøde.

Placer stegen med sværen opad på en rist, og sæt en bradepande med 6-7 dl vand i nedenunder.

Steg flæskestegen i en forvarmet ovn på 180˚ i 65-70 min. Halvvejs gennem stegetiden skal du hælde væden fra bradepanden, så du har noget at lave sovs af – venter du til allersidst med at gøre det, vil der være for meget damp i ovnen, til at sværene vil blive ordentligt sprøde.

Mål flæskestegens kernetemperatur med et stegetermometer, inden du tager den ud af ovnen – ved 65˚ er den svagt rosa og saftig (steger du til højere temperatur end det, bliver stegen nemt tør). Lad stegen hvile minimum i 15 min., inden du skærer i den.

Kom væden fra bradepanden i en gryde, her skal gerne være ca. 6-7 dl. Væden bruges til saucen - se opskriften på meyersmad.dk

Klassisk flæskesteg

Stegen til juleaften

Bestil din flæskesteg til juleaften lige her.

Økologisk frilandsflæskesteg 1,5 kg

Flere tips til flæskestegen

Find kokkens tips om julestegen lige her. 

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.