MEYERS JUL & NYTÅR

Kransekagen til dit nytår

Bag selv eller hent den hos os

  • Kransekage - stor.jpg

At fejre de allerførste minutter af det nye år med champagne i glasset og kransekage på siden er en ubrydelig tradition.

Her er opskriften på en klassisk kransekag, som du kan nyde med venner og familie, når I sammen hopper ind i det nye år. 

 #TIP
Du kan parfumere dine kransekager på mange dejlige måder – ælt blot kransekagemassen med den smagsgiver, du har lyst til; nødder, revet citrusskal, rosenvand, syltet ingefær, hakkede amarenakirsebær osv., men ikke noget, der er for vådt.

 

Det skal du bruge:

Ca. 20-25 stk. 

200 g marcipan (2/3 mandler og 1/3 sukker)
50 g rørsukker
2 æggehvider
Hakkede nødder

Sådan gør du:

Marcipan og sukker blandes godt sammen i en foodprocessor, så man har en homogen masse uden klumper. Herefter blandes æggehvider i massen så den bliver ”sprøjteklar” dvs. mere blød og kan klemmes igennem en sprøtepose.

Kom de hakkede nødder i en bakke og sprøjt massen ud i små pølser, ca. 50 g. Herefter sættes pølserne på en bageplade med bagepapir med nødderne opad. Form dem forsigtigt som et horn og tryk dem let så de bliver lidt højere og mere trekantede end ”pølseformede”. Bages ved 220º ca. 8-10 min., til de er let gyldne. Brug en ekstra bageplade, så man har to plader under hinanden for at undgå at kransekagerne
bliver brændte i bunden.

Afkøles på en kold plade. Hornene kan med fordel fryses et par dage i fryseposer, så suger de fugt og bliver mere bløde. Inden de serveres dyppes bunden i en god mørk chokolade. Kan holde sig i fryseren i mindst en måned.

Kransekagen til dit nytår

Hvis du hellere vil nyde end yde, kan du også hente kransekagen til din nytårsaften i Meyers Bageri eller Meyers Deli. Kig gerne forbi og forudbestil din kransekage.

VÆLG MELLEM

Klassisk kransekagestykke
dyppet i mørk 70% chokolade

Nougatstænger
dyppet i mørk 70% chokolade

Kransekagetop
med 8 ringe

 

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.