MEYERS JUL & NYTÅR

Langtidsstegt and

Juleaften

  • Langtidsstegt and - stor.jpg

Denne måde at langtidsstege and på giver både i pose og i sæk: Rosa brystkød og helt mørt lårkød, der bibeholder kødets saftighed.

#TIP
Juleand uden stress!

Steg anden i god tid og undgå sved på panden juleaften. Steg den om formiddagen, parter den, læg den i en bradepande og lav sovsen (på skroget) helt færdig.

En lille halv time inden I skal spise, steger du andestykkerne sprøde i lidt fedtstof på en varm pande, smider dem i en bradepande og varmer dem i ovnen i 10-15 min. ved 150º.

Det skal du bruge:

4-6 personer

1 and (3-3,5 kg)
200 g udstenede svesker
2-3 coxorange æbler i både (med eller uden skræl)
1 liter vand
Salt og peber

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 200°. Læg en rist over en bradepande. Rens anden for indmad – gem indmaden til sovsen. Krydr anden grundigt med salt og peber, både indvendig og udvendig. Fyld anden med svesker og æbler. Sæt anden i ovnen med indmaden nede i bradepanden.

Tag anden ud efter 30 min., hæld vandet i bradepanden, skru ovnen ned på 150° og sæt anden tilbage i ovnen.

Tag igen anden ud efter 30 min., lad den trække i 15 min., og skær så brysterne fra skroget og sæt dem til side tildækket. Sæt resten af anden tilbage i ovnen til yderligere 1 til 1½ times stegning ved 150°.

Umiddelbart før servering: Tag lidt andefedt fra bradepanden og brun andebrysterne i fedtet på skindsiden på en pande ved medium varme, så det meste af fedtet i skindet smelter fra. Brun også brysterne på kødsiden, men ganske kortvarigt, så du bibeholder kødets saftighed og rosa farve.

Langtidsstegt and

Find flere tips til flæskestegen

Find kokkens tips om julestegen her.

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.