MEYERS JUL & NYTÅR

Julepostej med syltede rødbeder

Til julefrokosten

  • Unknown.jpeg

Her får du en lækker opskrift på en julepostej og syltede rødbeder med appelsin, chili og kanel til at sætte på bordet til julefrokosten.

Når du, som her, laver en stor portion fars, kan du fryse noget af den direkte i formene og bage friske postejer, efterhånden som du har brug for det. Tag leverpostejen ud af fryseren, et par timer før du skal bage den, så den kan tø op, og følg ellers bagetiden i opskriften. 

Det skal du bruge

JULEPOSTEJ
ca. 12-14 små aluforme

500 g svinelever
200 g andelever
300 g andekød (f.eks.andebryst)
400 g svinespæk
2 æbler
10 svesker uden sten
1 løg
3 tsk. stødt allehånde
2 tsk. stødt nellike
2 spsk. julesnaps
4 æg
2 dl letmælk
5 spsk. hvedemel
havsalt og friskkværnet peber

SYLTEDE RØDBEDER 
2 sylteglas

2 kg rødbeder
havsalt
Lage
1 liter vand
1 liter cidereddike
650 g rørsukker
1 frisk rød chili
strimlet skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
1 kanelstang
3 stjerneanis
10 hele sorte peberkorn
15 fennikelfrø
1 lille håndfuld salt

Sådan gør du:

JULEPOSTEJ

Kør lever, kød, spæk, æbler i både, svesker og løg igennem kødhakkeren, og kom det i en skål. Frugten klæder med sin sødme leveren virkelig godt. Rør leveren med krydderierne, snaps, æg og mælk til en blød masse. Kom mel i til sidst, og rør grundigt rundt. Krydr så med salt og peber. Jeg smager altid på den rå postejmasse her, men har du ikke mod på det, så bag en lille prøve i ovnen for at tjekke, om din tilsmagning er i orden. Kom massen op i små smørsmurte portionsforme. Bag leverpostejerne i vandbad ved 175˚C i 35-40 min., indtil de er faste og gyldne på toppen. Server på godt rugbrød, og giv syltede rødbeder til. De bagte postejer kan holde sig 4-5 dage i køleskabet.

SYLTEDE RØDBEDER
Skyl rødbederne fri for jord, og sæt dem over i en gryde med vand og salt, kog op, og skum vandet af for urenheder. Kog rødbederne i 20-30 min., indtil de er møre, og pas på ikke at koge dem for længe. Prøv evt. at stikke i dem med en lille kniv, rødbeder skal være møre, men ikke udkogte. Derfor er det også vigtigt, at rødbederne har ca. samme størrelse, så tilberedningstiden er den samme. Og ellers må de tages op på forskellige tidspunkter, for at selv de mindste stadig beholder lidt bid. Når rødbederne er møre, så giv dem en tur under den kolde hane, og smut derefter skrællen af. Du kan iføre dig plastikhandsker, hvis du ikke gider rødbedefarvede hænder. Når rødbederne er ordnet, så kom dem i et par skoldede sylteglas. Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde, og kog den op. Tag så lagen af varmen, og lad den trække i 10 min. på køkkenbordet. Hæld den varme syltelage over rødbederne, luk glasset godt, og lad rødbederne trække i minimum 3 dage i køleskabet, inden du spiser af dem.

Julepostej med syltede rødbeder

Rødbederne kan holde sig i 6 måneder uåbnet i køleskabet og bliver næsten bare bedre med tiden.

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.