MEYERS JUL & NYTÅR

Opskrift på gastrik

Mere knald på sovsen

  • Smag til dit køkken - stor.jpg

En fantastisk ”smagsforstærker”, der mange gange kan forvandle en ligegyldig sovs til noget der virkelig smager.

I 400 år har en karamelliseret eddikesirup været en skattet ingrediens, der har givet smagskarakter til saucer i det franske og italienske køkken.

Kommer du lidt gastrik i en sovs, når du smager den til, giver det sovsen mere sødme, syrlighed og bitterhed.

Alt i alt er det en fantastisk smagsforstærker, der mange gange kan forvandle en ligegyldig sovs til noget, der virkelig smager.

Ingredienser:

100 g sukker
2 dl æbleeddike

Sådan gør du:

Smelt sukkeret til en mørk karamel på en pande eller i en tykbundet gryde.

Hæld eddiken på og kog igennem til karamellen er opløst, og konsistensen er som sirup med både bitre, syrlige og sødmefulde toner.

Opbevar gastrikken i en flaske med prop eller lignende.

Opskrift på gastrik

Gastrik er relativ let at lave, og den holder sig nærmest for evigt, hvis du opbevarer den på køl eller såmænd bare på køkkenhylden.

Du kan dog også købe færdiglavet Meyers gastrik i Meyers Deli, hvis du søger en genvej til den gode sovs.

Meyers Deli, Gl. Kongevej 107
Telefon (+45) 33 25 45 95

 

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.