MEYERS JUL & NYTÅR

Sauce til anden eller gåsen

'Næsten-klassisk' julesauce

  • Sovsen til anden - stor.jpg

Her finder du opskriften på en næsten-klassisk sauce til fjerkræene. Den er nem at følge og kræver ikke den halve dag.

Det skal du bruge:

Afkog på kræets vingestykker, hals og kråse eller hvor du nu ellers får en bouillon fra.

Safterne fra stegning af and, gås eller flæskesteg (du kan komme vand, vin, øl eller æblejuice i bradepanden – kom i hvert fald suppeurter, laurbær og timian ved)

Hvedemel
Gastrik
Havsalt
Peber fra kværn

Sådan gør du:

Bring fond eller afkog til kogepunktet.

Hæld safterne fra bradepanden ned i gryden.

Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen.

Skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm.

Drys eller sigt 2 spsk. hvedemel til ca. 1/2 liter sauce ned over, 4 spsk. til 1 liter osv. Lad det synke til bunds.

Pisk sovsen sammen.

Kog den ind til passende intensitet og konsistens.

Smag saucen til med gastrik, salt og peber.

Sauce til anden eller gåsen

Du kan også prøve vores andesauce med æble og vanilje. 

Find opskriften her.

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.