MEYERS JUL & NYTÅR

Waldorfsalat

Den klassiske og den moderne

  • Waldorfsalat - stor.jpg

Waldorfsalat er ægte mormormad. Det er virkelig godt tilbehør til vildt og simreretter med kraftig sauce. Her i to forskellige varianter.

Du kan også give waldorfsalaten hovedrollen ved at tilføje tynde skiver stegt fasan-, ande- eller kyllingebryst. 

Det skal du bruge:

Den klassiske
½ dl mayonnaise
1 dl græsk yoghurt 2%
Fintrevet skal og saft af ½ usprøjtet citron
2 spsk. flormelis
Havsalt og friskkværnet peber
1 dansk æble
3 stængler bladselleri
100 g vindruer
20 g valnødder

Den moderne
50 g valnøddekerner
1 knoldselleri
Vindruekerneolie
Havsalt
½ tsk. knust enebær
Skal af ½ usprøjtet citron
6 timiankviste
1 håndfuld bronzefennikel (eller persille, kørvel og estragon)
2 håndfulde røde vindruer, gerne stenfrie
4 stilke blegselleri
2 forårsløg
½ dl cremefraiche 38 %
Lidt sukker
1 spsk. citronsaft
2 spsk. vindruekerneolie
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Den klassiske
Rør mayonnaise, græsk yoghurt, fintrevet citronskal og -saft, flormelis, salt og peber sammen til en dressing. Skær æble og bladselleri ud i små tern, og kom dem i dressingen, vend rundt, og kom også halvdelen af vindruerne med ned i salaten. Når det er små fine hjemmedyrkede drivhusdruer, er de umulige at udkerne og skal bare hele i salaten, men er det store californiske, bør du halvere dem. Smag evt. waldorfsalaten til med ekstra salt og peber, og pynt den med valnødder og resten af druerne.

Den moderne
Hak valnødderne groft, vend dem med nogle dråber olie og lidt salt, og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 135° i 25-30 minutter. Lad dem køle af. Skræl knoldsellerien, og skær den i grove tern på ca. 2x2 cm. Vend dem med lidt olie, knust enebær, fintrevet citronskal, blade fra timiankviste og ca. ½ spsk. salt. Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° i 12-15 minutter, til de er begyndt at mørne, men stadig har godt med bid. Lad dem køle af til stuetemperatur.

Skyl urterne, pluk bladene fra stilkene, og læg dem i koldt vand i 20-25 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skær vindruerne i halve, og fjern eventuelle sten. Skær blegsellerien og forårsløgene i fine skiver. Smag cremefraichen til med salt, peber, lidt sukker og evt. lidt citronsaft.

Vend den bagte afkølede selleri, blegselleri, vindruer, valnødder, forårsløg og urter med saft af ó citron og ca. 2 spsk. vindruekerneolie. Smag til med salt og peber. Vend cremefraichen i salaten uden at vende for meget rundt, og server den med det samme.

Waldorfsalat

TIP 
Den klassiske waldorfsalat:
Du kan også lave salaten uden vindruer og i stedet skrue op for æbler, det fungerer også glimrende.

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.