MEYERS JUL & NYTÅR

Vegansk chokolademousse

Desserten til nytår

  • Vegansk chokolademousse - stor.jpg

En både sød og saftig opskrift på chokolademousse – helt uden mælk og æg. Top den med en skefuld kirsebærsauce.

Det skal du bruge:

Chokolademousse
200 g svesker
100 g vand
200 g vegansk chokolade 70%
20 g olie
200 g aquafaba (kikærtevand)
40 g sukker
Korn fra ½ stang vanilje

Kirsebærsauce
450 g kirsebær
375 g sukker
1 dl god portvin
Skal og saft fra ½ appelsin
Lidt citonsaft
1 lille kanelstang
Amaretto
Et nip salt
Maizena

Sådan gør du:

Chokolademousse
Chokolade og olie lægges i en skål, der placeres over en gryde simrende vand, indtil chokoladen er smeltet. Vand, svesker, vanilje og sukker koges kort op og køres helt glat på en foodprocessor. Hæld smeltet chokolade i sveskepuréen og kør helt glat.

Aquafaba piskes til stiv 'marengs', hvorefter den vendes i chokolademassen lidt efter lidt. Fordel massen i serveringsskåle og sæt på køl i minimum 30 minutter.

Kirsebærsauce
Alt undtagen amaretto og maizena koges op ved svag varme. Smag til med amaretto. Lad det småsimre i 10-15 minutter, hvorefter det jævnes med Maizena udrørt i lidt koldt vand og afkøles. Server chokolademoussen med en skefuld kirsebærsauce ovenpå.

Vegansk chokolademousse

Vi bruger cookies for at generere webstatistik og for at målrette vores markedføring til brugerne. Når du benytter hjemmesiden, giver du tilsagn til brugen af cookies til de nævnte formål.